Missa absolut inte #prataomdet

Twitter händer det saker i detta nu som jag aldrig varit med om. Det började igår kväll, jag såg Johanna Koljonen (@jocxy) berätta om verkligen privata och intima saker på twitter. Hemska grejer. Hon la till #prataomdet efter varje tweet. Hajade först inte om det var skämt eller på riktigt. Uppmaningen var alltså; prata om det man inte pratar om. Precis som alla sk. experter i debatter på tv (som säkerligen inte varit utsatta) säger, ”Vi måste prata om det, få upp det i ljuset”.

Idag började Sofia Mirjamsdotter (@mymlan) berätta den ena fruktansvärda berättelsen efter den andra. Inte sällan om sexuella övergrepp, märkt med #prataomdet taggen. Tyvärr väldigt många,  framförallt tjejer, verkar känna igen sig, men här får man se det. Man kan öppna sig i ett forum som knappast funnits förr. För varandra okända människor delar med sig av sånt man egentligen bara håller för sig själv, för när man ser att man inte är ensam är det lättare att #prataomdet.

Det finns nått mycket fint i det här ska ni veta.

Allehanda.se:s läsare är verkligen inga twittrare, men snälla, sätt er in i det och ni kommer få mångfalt mer tillbaka än alla meningslösa Facebookstatusar.

Annonser

3 reaktioner till “Missa absolut inte #prataomdet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s