Granskningen där DU bidrar till resultatet

Med start idag så provar Anna Wikner på Tidningen Ångermanland en för oss helt ny arbetsmetod, nämligen nått som kallas för realtidsgräv. Svenska Dagbladet som är förlagan till det här är nominerade till Stora Journalistpriset som årets förnyare för sitt realtidsgräv.

Det hela handlar om att vi bjuder in er läsare i våran granskning. Granskningen av Härnösandshus, det kommunala bostadsbolaget. Får fler titta på samma uppgifter med olika ingångsvärden och bakgrund så borde det betyda att fler saker kommer fram. En sak som för oss kanske ser helt odramatisk ut kan vara en skandal om man sätter den i ett annat sammanhang. Vi vänder på arbetssättet, istället för att ni läsare får kommentera en färdig artikel så bjuder vi in till att kommentera hela arbetet fram till en eller helst flera artiklar. Vi använder webben som arbetsverktyg och sedan papperstidningen för att samla ihop, värdera och publicera. Det bästa av två bra världar.

Allt kommer att skrivas i bloggform så det senaste vi skrivit kommer alltid att vara överst. En god idé är att prenumerera på RSS strömmen så är det lätt att se när något nytt händer i bloggen. I högerspalten under ”Dokument” kommer allt bifogat material att finnas.

”Vi granskar härvan mellan Härnösandshem och Skanska”

Annonser

3 reaktioner till “Granskningen där DU bidrar till resultatet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s