iPhone 4

Igår fick jag min iPhone 4. Här är några tankar.

På ett sätt är det trist numera att ny hårdavara inte innebär så mycket nya funktioner som var fallet på Sony Ericsson tiden. Nu är det mjukvaruuppdateringarna som ger nya funktioner. Precis som en dator.

Men lite har ju hänt.

Displayen – Bara att stämma in i hyllningskören, helt makalös.

Kameran – Betydligt bättre, men blixten tycker jag ger sådär bra bilder, borde kunnat vara eller kunna bli bättre, vitbalansen känns fel exponeringen sitter inte 100. Borde kunna fixas till i OS uppdatering eller av andra kamera-appar. Mycket bra att det ”bara” är 5MP på kameran, inte en enda pixel mer någonsin i en mobilkamera, please. Filma i 720p upplösning blir riktigt bra! Positivt överraskad hur bra det faktiskt blir.

Designen – Det är en grymt fin och välbyggd telefon som känns rejäl med slagtåligt glas som hålls ihop av en snygg aluminiumram. Inte nått billigt, lätt plastskräp.

Det finns nackdelar, men den ligger inte i hårdvaran den är top notch, det ligger i Apples sätt att vara som företag, our way or the highway mentalitet.

Man kan inte ladda upp hd-video till Youtube, Flickr eller andra tjänster. Telefonen sätter igång och komprimerar utan att man ber om det. Enkelt men ingen valfrihet, vilket ofta är en styrka men ibland en nackdel. Man kan inte svara på mail och bifoga en bild tex. Den hanterar inte POP3 mail så bra, mailen kan ibland strula till sig ordentligt i inkorgarna.

Gillar Apples approach i stort, men kan bli irriterad på det.  Sen börjar själva operativsystemet kännas lite old, det har ju trots allt sett likt ut sedan första telefonen. Men det är bara att gilla läget för det här trots allt den överlägset bästa telefonen och OS:et som finns. Androidtelefonerna har fortfarande långt kvar.

Vad det gäller antenntjafset eller ”antennagate” så är problemet att USA:s (ATT&T) 3G nät är uselt, jag märker ingenting what so ever att det skulle vara sämre mottagning. Tvärtom. Det är BS helt enkelt.

Chili fotad med iPhone 4 och appen Camera+

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s